A svéd akkumulátor fejlesztõ NorthVolt AB azt tervezi, hogy 32 GWh kapacitású akkumulátorgyárat épít 4 milliárd euró összegű beruházással.
Ez felülmúlja Tesla Gigafactory méretét. A tervek szerint teljes kapacitását hat év alatt éri el és az első lítium-ion akkumulátorokat 2020 végén bocsátják ki.

A villamosenergia-tároló szektor egyik vezető globális kiállítása zajlott 2017. május 31. és június 2. között Münchenben. A kiállítást szakértői konferencia és számos rendezvény kísérte.
40 ezer látogatót vett részt az EesEurope2017 kiállításon , amely azonos helyen alatt zajlott a világ vezető szolár kiállításával, az Intersolar Europe-pal, a Messe München kiállítási központban. A különböző országokban 254 vállalat képviseltette magát a 17.500 négyzetméteres kiállítási területen az több mint 1100 kiállító jelent meg. Az Ees Europe programja és információs köre kiterjedt az egész értékláncra, az alkatrész-beszállítókról a felhasználó-központú megoldások szolgáltatóira. A jövő energiaiparának részeként az elektromos mobilitás növekvő jelentősége egy "E-mobilitás és megújuló energia" kiállításon tükröződött. Az ehhez kapcsolódó konferencián nem csak a helyhez kötött energiatároló rendszerekre, hanem az autóipari témákra és az infrastrukturális kérdések megoldási módjaira is összpontosítottak.
A kiállítás szervezői bejelentették, hogy 2018-ra több megújuló energia vásárt kötnek össze "The smarter E Europe" márkanév alatt. Négy, a fenntartható és intelligens energiatermelésre és -elosztásra összpontosító kiállítás és esemény kerül megrendezésre, amelyen bemutatják az új energia világának minden aspektusát: a megújulóenergia termelést, az energiatárolást, az elektromos szállítást és a töltési infrastruktúrát, valamint az energia menedzsmentet.

A globális akkumulátor kapacitás 3,4 GW-ot ér el 2017 első negyedévében, ami az elmúlt évben megduplázódott.
Ez a gyors növekedés megerősíti az ágazatban az elkövetkező években előre jelzett erőteljes növekedést, mondja az IHS Markit Energy Storage Intelligence Service.
A 390 MW-os új kapacitás nagy része Kínában és Ausztráliában létesített új projektből származik. Ez előre jelzi, hogy Kína, Ausztrália, Dél-Korea és India mind nagyobb szerepet tölt be a globális piacon.
tarolaskapacitas

Svédország 2016 novemberében új támogatási rendszert fogadott el a magánházak energiatárolásának támogatására.
A vissza nem térítendő támogatás mértéke max. 60%, amely magába foglalja az energiatárolás komplett rendszerét a fotovoltaikus rendszerrel együtt.
Svédország 2040-re célul tűzte ki a 100%-ban fosszilis energia mentes ellátást, amelynek része az említett támogatási rendszer is.