Nagy szakmai és elenyésző politikai érdeklődés mellettkerült megrendezésre a konferencia. Az előadók és a kerekasztal szereplői magas szinten vitatták meg az ország versenyképességének javítását elősegítő energiagazdálkodási lehetőségeket, kívánatos megoldásokat. A meghívások ellenére, a rendezvény neves szereplői (több volt energetikai államtitkár) sem voltak képesek a Corvinus Egyetem előadójába csábítani sem a kormányzati döntéshozókat, sem a parlamenti pártok szakpolitikusait, sem a média képviselőit. Rá kell döbbenni, hogy napjainkra teljes társadalmi érdektelenségbe fullad hazánk versenyképességi és energiastratégiai kérdéseinek megvitatása is. Mára csak az válik fontossá, amit a kormányzat is annak tart, akár jóról, akár rosszról légyen is szó. A kiváló előadások a linkekre kattintva tölthetők le.

A konferencia időpontja: 2017. május 31. (szerda) 9 – 15 óra
A konferencia helye: Corvinus Egyetem
(Budapest, IX. ker. Fővám tér 8. Nagy előadó)

A konferencia szünetében a frissítőkről az ALTEO Nyrt. gondoskodik.
A konferencia szellemi támogatói: HBLF, MGYOSZ.
ELŐADÁSOK LETÖLTÉSE ITT

A konferencia célja

A fenntartható fejlődés és a versenyképesség fontos eleme a helyi erőforrások hasznosítása. A fenntartható társadalom a természetes környezet meglévő erőforrásaira épít. Ha ki akarjuk elégíteni a fenntarthatóság kritériumát, helyben kell feltárnunk és mozgósítanunk az erőforrásokat az azokra épülő gazdaság megtervezésével.
csepp
Hazánkban megismerhettük az importfüggőséget, mind az ipar, mind az energiahordozók tekintetében. Ipart építettünk olyan erőforrásokra, amelyekkel nem, vagy csak korlátozottan rendelkeztünk. Napjainkban eddig nem tapasztalt méreteket ér el a villamos-energia import, hőenergia ellátásunk is elsősorban import energiahordózón alapszik.
A különböző Cselekvési Tervekben vállaltakhoz viszonyítva is jelentős elmaradásaink vannak az energiahatékonyság javítása és a helyi, megújuló energiaforrások hasznosítása terén. A stagnálás megszüntetése, a célszámok ésszerű növelése érdekében fogott össze és szervezte meg a konferenciát a mérnök társadalom és meghatározó szakmai szervezetek.
Az előadások a helyi erőforrások hasznosítására és az ország versenyképességének, a vidék megtartásának növelhetőségére (hazai gyártás, foglalkoztatottság) fókuszálva elemezik alapvetően a települési hőellátás lehetőségeit. Kerekasztal beszélgetés keretében energetikai és gazdasági szakemberek vitatják meg azokat az energetikai irányzatokat, amelyek az energiahatékonyság növelésére, a helyben található energiaforrások és humán erőforrások hasznosítására alapozva – az ország versenyképességét növelő - piaci termékké fejleszthetők.

swcThe ISES Solar World Congress 2017 will be held jointly with the IEA Solar Heating and Cooling Prgramme's SHC 2017 conference in Abu Dhabi on the 29 Oct - 02 Nov 2017
If you are interested in participating in the congress, holding a side event or sponsoring, please get in touch: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. or visit www.swc2017.org.

INTERSOLARIntersolar Europe is the world’s leading exhibition for the solar industry and its partners and takes place annually at the Messe München exhibition center in Munich, Germany.  The event’s exhi­bition and conference both focus on the areas of photovoltaics, energy storage systems, renewable heating technologies, as well as on products and solutions for smart renewable energy. Since being founded 25 years ago, Intersolar has become the most important industry platform for manufacturers, suppliers, distributors, service providers and partners of the solar industry.

A Megújuló Energia Szervezetek Szövetsége soron következő elnökségi ülését 2016. december 1-én, csütörtökön 10.00 órától tartja Gödöllői Szent István Egyetem Mezőgazdasági Múzeumának emeleti – ovális - termében, melyre ezúton tisztelettel meghívjuk.meszsz

Napirendi pontok:
1. Tájékoztató az előző elnökségi ülést követő időszakban történt eseményekről
Előadó: Tóth Boldizsár elnök
2. Szövetségünk általános helyzetének értékelése, szakmai szervezetekkel kapcsolat felvétele
3. MMK tisztújítással kapcsolatos stratégia egyeztetése
4. Honlapunk helyzete, szerkesztési szempontok megbeszélése
5. Tájékoztató a tagdíjbefizetésekről
Előadó: Tóth Boldizsár elnök
6. Megújuló energia törvény tervezetének előkészítése, ezzel kapcsolatos tárgyalások állása
7. Megújuló konferencia szervezésének megbeszélése
8. 2017 évi munkaterv megbeszélése