A csomag elfogadásától a Bizottság azt reméli, hogy az Európai Unió vezető szerepet tölthet be a tisztaenergia-technológiák kutatásában, alkalmazásában, amivel növelheti globális versenyképességét.
A tervezet az energiaellátó-rendszerekben kulcsszerepet szán a felhasználóknak.
Az átláthatóság növelésével, valamint a digitális technológiák, okos megoldások alkalmazásával a jövőben a fogyasztóknak már az energia termelésére, tárolására is lehetősége lesz.

Solar Impulse World Alliance for Clean Technologies.JPG.scale.LARGEA Solar Impulse Alapítvány, amely megszervezte az első napelemes világ körüli repülését, további akcióba kezdett.
Marrakesh – ben meghirdette a World Alliance for Clean Technologies – Tiszta Energiák Világszövetsége -  megalapítását.
A mozgalom célja az, hogy egyesítse a főbb szereplőket a tiszta technológiák terén,
támogassák a célszerű megoldásokat a világ legégetőbb környezeti és egészségügyi kihívásaira,
és hogy hiteles szakvéleményt adjanak a kormányok számára.

canadaA kanadai kormány felgyorsítja megújulós energetikai beruházásait a hagyományos széntüzelésű erőművek kivezetésével egyidejűleg.
Kanada ezzel több mint 5 megatonna üvegházhatású gáz kibocsátás csökkentést szeretne elérni 2030-ig.

A St. Petersburg, Florida., Városi Tanács jóváhagyta a város azon irányú elkötelezettségét, a 100%-ban tiszta, megújuló energiára áll át. St. Petersburg az első város Floridában és a 20-ik város az Egyesült Államokban, amely elfogadott egy ilyen elkötelezettséget. Részletesen: http://content.sierraclub.org/press-releases/2016/11/saint-petersburg-becomes-first-florida-city-and-20th-us-city-commit-100-clean

1. oldal / 3