Üdvözöljük a Megújuló Energia Szervezetek Szövetsége honlapján!

Köszöntjük Önt a Megújuló Energia Szervezetek Szövetsége honlapján!

A Magyar Megújuló Energia Szervezetek Szövetsége állásfoglalása a magyarországi energiahelyzetről és az ezzel kapcsolatos teendőkről

Szövetségünket 2016-ban hoztuk létre abból a célból, hogy egyesítsük a magyarországi megújuló energia területén tevékenykedő szervezeteket. A Szövetség ernyőszervezetként működik, egységesen képviseli a szakma érdekeit a különböző szervekkel történő találkozások, egyeztetések alkalmával. Szakmai támogatást biztosítunk a kormámyzati szerveknek is – természetesen akkor, ha erre igény mutatkozik.

Kapcsolatokat építünk a különböző nemzetközi szakmai szervezetekkel és át kívánjuk adni az ott szerzett ismereteket a hazai piac képviselői számára. Szakmai egyeztetéseket és konferenciákat kívánunk szervezni a megújuló energia ipar résztvevői számára, ahol természetesen számítunk minden érdeklődőre, szervre is.

Az energetika területén olyan mértékű változások zajlanak, amelyekhez hasonló a villamosenergia alkalmazásától kezdve nem volt tapasztalható. Teljesen átalakul a hagyományos erőművi és átviteli hálózati modell, és a hőenergia rendszerek is más alapokra helyeződnek. Az energia tárolásának eszközei rohamosan fejlődnek. Az energiahatékonyság növelése is napi gyakorlattá vált és fokozottan érvényesül. Az e-mobilitás már nem csak elméleti lehetőség, a gépkocsik és különböző járművek tiszta energiákkal történő működtetése fokozatosan át fogja venni a hagyományos meghajtások szerepét.

Ezek a folyamatok és technológiák döntő szerepet fognak játszani a klímavédelemben és a káros üvegház hatású gázok kibocsátásának csökkentésében. Ezek nélkül a Föld a belátható jövőben katasztrofális helyzetbe kerülne, ami emberiség számára és az élővilág egészére beláthatatlan következményekkel járna.

Szövetségünk ezen célok megvalósításához kész tagjai tudásával és szakmai tapasztalatával hozzájárulni.